Hop til hovedinnhold Hopp til søk Hopp til bunntekst

Aktivitetsskole i Sør-Odal

Sør-Odal kommune, Sør-Odal idrettsråd samt kommunens lag og foreninger har gått sammen om å etablere en gratis aktivitetsskole for barn i hele kommunen.

Formålet med aktivitetsskolen er å gi unge på 1. til 7. trinn i Sør-Odal en innføring i ulike fritidsaktiviteter og skape varig aktivitetsglede. Hver torsdag det neste halvåret, fra og med uke 42, stiller lokale lag og foreninger med kvalifiserte trenere og alderstilpassede aktiviteter innendørs og ute.

– Aktivitetsskolen skal vise fram tilbudene som finnes i hele kommunen, både på Skarnes og i grendene. Vi ønsker at idrettsplassene og uteområdene ved grendeskolene skal ivaretas og benyttes også når Glommasvingen skole står ferdig, og det er viktig at hele kommunen står sammen om dette, sier Thea Haukerud, nytilsatt aktivitetskoordinator i Sør-Odal kommune.

Høstferie-kickoff

I løpet av det neste halve året vil barn og unge i kommunen få prøve friidrett, håndball, innebandy, turn, kickboksing, aking, skøyter, ski, svømming, klatring, fotball og orientering – for å nevne noe.

Som et kickoff til den nyopprettede aktivitetsskolen, vil det også bli gjennomført en høstferiecamp 11. og 12. oktober. Tilbudet er til alle barn og unge på 1. til 7. trinn, men det er begrenset med plasser til rådighet – så her er det førstemann til mølla som gjelder.

– Høstferiecampen gjennomføres som et samarbeid mellom kommunen, idrettsrådet og regionrådet for Kongsvingerregionen. Pågangen har så langt vært helt enorm, og allerede har vi deltakere på venteliste til høstferiecampen, sier Haukerud, og legger til at det vil bli servert lunsj og frukt hver dag.

  • Her kan du laste ned flyer for høstferiecampen!

Morsomt og læreriktig tilbud

Det er Haukerud som er ansvarlig for aktivitetsskolen, en rolle hun vil ha i et halvt år fram til aktivitetsskolen 2018/2019 er avsluttet.

– Jeg har vært interessert i idrett hele livet, og har selv vært aktiv innenfor turn, ridning og ballett – i tillegg til at jeg har utdannet meg til å bli personlig trener og instruktør. Dessuten har jeg studert dans ved Spin Off Dansestudium i Oslo og ved Den norske balletthøyskole, og har flere års erfaring som treningsveileder. De siste årene har jeg vært engasjert i barneidretten i kommunen, og jeg føler at dette er rett tidspunkt og anledning til å dele min kunnskap med andre.

– Jeg vet hvor viktig det er å holde seg i fysisk aktivitet, og jeg håper at disse tiltakene skal bidra til å fremme god folkehelse i Sør-Odal og være et tilbud som kan være gøy og læreriktig for barna, sier Haukerud.

Påmelding på deltaker.no

Dersom du ønsker å melde deg – eller ditt barn – på aktivitetsskolen, kan du gjøre det her: https://www.deltager.no/participant/arrangement.aspx?id=252911

Frist for å melde seg på er 12. oktober, og det er ingen begrensninger i antall deltakere på aktivitetsskolen – kun på høstferiecampen. Påmeldingen er kun for at arrangørene skal få en oversikt over mange barn som er med denne sesongen, og barnet kan velge selv hvilke aktiviteter man har lyst til å delta på fra gang til gang.

  • Her kan du laste ned en flyer for aktivitetsskolen. Der finner du alt av nødvendig informasjon.

Du kan også lese mer om aktivitetsskolen i Sør-Odal på Facebook, der det jevnlig vil bli publisert relevant informasjon.


sor-odal.kommune.no benytter informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan fortsette å bruke sor-odal.kommune.no som vanlig hvis du godtar dette. Hvis du vil vite mer, kan du lese om vår bruk av informasjonskapsler.Lukk