Eidsiva skal bygge bredbånd i Odalen

Eidsiva Bredbånd AS tildeles oppdraget med å bygge bredbånd i Nord-Odal og Sør-Odal kommuner. I går ble kontrakten signert.

393 husstander, seks bedrifter og 179 fritidsboliger i områdene Austvatn og Slåstadsæter vil få tilbud om bredbånd fra Eidsiva. I tillegg har bredbåndsleverandøren forsikret om det vil bli jobbet aktivt med å finne muligheter for å få bygge ut mer fiber kommersielt som følge av anbudskonkurransen.

– Eidsiva Bredbånd er en stolt leverandør av fiberbredbånd, og har en regional pådriverrolle i arbeidet med å få fiber ut til så mange som mulig. Vi har ulike muligheter for å lykkes, og har god erfaring med kombinasjonen av rene kommersielle utbygginger, tilskuddsutbygginger og utbygging på dugnad, sier direktør for leveranse i Eidsiva Bredbånd, Tom Caspersen.

I går signerte ordførerne i Sør-Odal og Nord-Odal kontraktene med Eidsiva, som markerer starten på selve gjennomføringen av prosjektet.

– Vi er glade for å ha landet utbyggingsavtalen. Dette er et nytt ledd i målet om å tilby fiberbredbånd til alle husstander i kommunene, sier Lise Selnes, ordfører i Nord-Odal kommune, og Knut Hvithammer, ordfører i Sør-Odal kommune.

Vil gjøre kommunene mer attraktive

Fordi prosessen med å kåre en vinner i anbudskonkurransen har tatt lengre tid enn forventet, vil det kunne påvirke framdriftsplanen noe – men ikke hovedtrekkene i utbyggingsplanen. Prosjektet anslås å være ferdigstilt høsten 2019, men mange husstander vil trolig få høyhastighetsbredbånd i god tid før dette.

– Det har vært en tidkrevende prosess å få tatt en endelig tildelingsbeslutning, men årsaken er kommunenes ønske om å gi et best mulig bredbåndstilbud til flest mulig innbyggere. Vi tror at denne tildelingen vil være et viktig bidrag til å gjøre odalskommunene enda mer attraktive for eksisterende innbyggere, nyinnflyttere, næringsliv og fritidsboligeiere, sier Eva Snare, næringssjef i Nord-Odal kommune, og John Kristian Strand, kommunikasjons- og næringskoordinator i Sør-Odal kommune.

Nord-Odal og Sør-Odal kommuner har fått i overkant av seks millioner kroner i støtte fra Hedmark fylkeskommune til utbygging av bredbånd i områdene Austvatn og Slåstadsæter, som sammen med kommunenes egne økonomiske bidrag var grunnlaget for anbudskonkurransen.

– Eidsiva er allerede i gang med en rekke kommersielle bredbåndsutbygginger i kommunene, og vi ser fram til videre samarbeid med en leverandør som tydelig viser interesse for Sør-Odal og Nord-Odal, og som mener det er et stort potensial her, sier Snare og Strand.

Folkemøter i løpet av kort tid

Sør-Odal og Nord-Odal kommuner vil i samarbeid med Eidsiva i løpet av kort tid finne egnede tidspunkter til å gjennomføre folkemøter om bredbåndsutbyggingen i Austvatn og på Slåstadsæter.  Der vil det blant annet bli informert om vilkår og betingelser for tilkobling og abonnement, framdriftsplanen, mulighetene for dugnadsfiber, samt utbygging av tilleggsområder kommersielt, i tillegg til at det vil bli anledning til å få svar på spørsmålene innbyggerne måtte ha.

For eventuelle spørsmål, vennligst ta kontakt med Eva Snare på e-post eva.snare@nord-odal.kommune.no eller John Kristian Strand på john.kristian.strand@sor-odal.kommune.no

Lise Selnes (fra venstre), ordfører i Nord-Odal kommune, Tom Caspersen, direktør leveranse i Eidsiva Bredbånd, og Knut Hvithammer, ordfører i Sør-Odal kommune.