God badevannskvalitet i Sør-Odal

Resultatene for Sagalandet, Dølisjøen, SIAP, Sanngrund, Ringås, Disenå, Sæterlisjøen og Galterud – Furumoen, er nå analysert og har fått godkjente verdier. Prøvene viser at verdiene ligger under grenseverdiene, dvs. at badevannskvaliteten er god.

Fullstendig rapport kan du se her

Temperatur er målt en armlengde ned i vannet. Prøvene er tatt ut på ettermiddag, natt og tidlig morgen.

Intestinale enterokokker:
Intestinale enterokokker er også sikre tarmbakterier og kan overleve i vann i lang tid. Påvisning av intestinale enterokokker indikerer at virus eller parasittcyster fortsatt kan være i vannet. (Kilde: FHI – Folkehelseinstituttet)

E.coli:
Sikre, ferske tarmbakterier fra mennesker eller dyr. *  TKB (termotolerante koliforme bakterier) ble tidligere analysert. Dette tilsvarer E. coli (som forholder seg til EU-direktivet)

Kvalitetsnorm badevann friluftsbad:

Parameter