Kartlegging av bredbånd i Sør-Odal

Sør-Odal kommune setter i disse dager i gang med å kartlegge bredbåndstilgangen i kommunen, og trenger hjelp av innbyggerne for at kartleggingen skal bli så korrekt som mulig.Vi håper at flest mulig husstander svarer på en kort spørreundersøkelse og at de som har bredbånd måler sin bredbåndshastighet og sender svaret til oss. Bor du i et område som ikke har tilgang svarer du det i undersøkelsen.

Sør-Odal kommune har ikke ansvaret for fremføring av infrastruktur for bredbånd, men vi vet at deler av kommunen har dårlig eller manglende bredbåndsdekning for internett til tross for at dekningskart viser en tilfredsstillende teoretisk dekning.
For å bidra til å bedre situasjonen, vil derfor kommunen søke tilskudd hos Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) for å få etablert bredbånd i enkelte områder der tilbudet i dag er dårlig. Nkom anser en hastighet på 4 Mbit/s eller bedre for å være tilfredsstillende.

Sør-Odal kommune ønsker med denne undersøkelsen å lage en database som viser det totale behovet for høyhastighetsbredbånd i kommunen. Kommunens rolle vil være å søke Nkom om økonomiske midler i form av tilskudd, slik at leverandørene kan bli interessert i å bygge ut bredbånd i spredt bebygde deler av kommunen.

Hvordan delta i spørreundersøkelsen/kartleggingen?
Hvis du allerede har bredbånd kan du gå inn på nettfart.no for å måle hastigheten. NB! Les dette før du måler

For å måle hastighet på mobilt bredbånd, kan du laste ned en app som heter Speedtest. Den finnes tilgjengelig for både iOS og androide.

Fyll ut skjema med spørreundersøkelsen vedrørende bredbåndsdekning:

Kartlegging av bredbånd i Sør-Odal kommune

Svaret blir sendt rett til vår database.

Tusen takk for at du/dere hjelper oss å kartlegge bredbåndsdekningen.