Hop til hovedinnhold Hopp til søk Hopp til bunntekst

Åpent møte om skolestruktur, skoletype og skolestørrelse

På vegne av styringsgruppa ønsket ordfører Anne Mette Øvrum de ca hundre oppmøtte velkommen til åpent informasjonsmøte i idrettshallen onsdag 21. oktober.  Målet med møtet var å kunne gi de som ønsket det en gjennomgang av rapporten Norconsult har levert på bestilling fra kommunestyret og mulighet for å stille spørsmål.  Rapporten "Skolestruktur, skoletype, skolestørrelse" ble lagt ut 7. september, og har høringsfrist 2. november.  

Rådmann Rune Hallingstad ga en kort orientering om bakgrunnen for saken og kommunestyrets bestilling, nemlig utredning av tre alternativ for ny skole i Sør-Odal etter brannen på Korsmo.  

Terje Gregersen fra Norconsult ga en grundig og informativ gjennomgang av premissene i rapporten, de ulike perspektivene de var bedt om å beskrive, og i hvilken retning både befolkningssammensetning og kapasiteten ved de ulike skoleanleggene vil utvikle seg de nærmeste seksten årene.  De tre alternativene, ny 1-7-skole for Skarnes, ny 1-7-skole for hele kommunen og ny 1-10-skole for hele kommunen, ble så belyst i økonomiske modeller.  Videre ble disse sammenlignet, med den svært viktige presiseringen at kun det ene alternativet inneholder kostnaden for nytt ungdomsskoleanlegg.  

Siste del av møtet var åpent for spørsmål og innspill, og ble ledet av rådmannen.  En aktiv forsamling hadde både spørsmål til Norconsult og meningsytringer, som rådmannen satte pris på kom fram.  Alle oppfordres til å gi skriftlig svar på høringen, særlig i forhold til hvilket av de tre alternativene som foretrekkes.  Dette vil være med å danne grunnlag for rådmannens innstilling i saken.

Her kan du se presentasjonen av rapporten
Bunke med blader, tre stykk, som ligger åpne. Hvit bakgrunn

sor-odal.kommune.no benytter informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan fortsette å bruke sor-odal.kommune.no som vanlig hvis du godtar dette. Hvis du vil vite mer, kan du lese om vår bruk av informasjonskapsler.Lukk