Oppfordrer alle til å spare på vannet

Vi har den verste tørken på Østlandet siden 1947. Resten av juli er det heller ikke noe skikkelig regn i sikte. Siden vi ikke vet varigheten av dette, oppfordres alle til å tenke nøye igjennom vannforbruket og ikke bruke mer vann enn strengt nødvendig. Vi må prøve å unngå krise senere i høst.

Vi oppfordrer alle abonnenter til å redusere vannforbruk på alle områder man kan. Det kan gjøres gjennom å f.eks. korte ned tida i dusjen, ikke vaske bilen, ikke skyll unødig med vann, fyll oppvask- og vaskemaskiner fulle før de settes i gang, ikke la vannet renne til tannpuss - osv.

Hvis alle bidrar til redusert forbruk, kan vi klare oss utover uten enda strengere restriksjoner til vi forhåpentligvis får mye regn. Det handler ofte om å bruke sunn fornuft.

Vanningsrestriksjonen opprettholdes

Vi minner om at det fortsatt er skjerpede vanningsrestriksjoner for vannabonnenter i Sør-Odal kommune. Det innebærer at det er forbud mot all hagevanning med slange. Alle hageslanger skal til enhver tid være frakoblet utekran/tappepunkt. Det er ikke tillatt å fylle bassenger av forskjellige slag med slange. Vi oppfordrer til å unngå unødig vannbruk. Les mere om vanningsrestriksjonene her.

SMS fra kommunen

Var du en av dem som ikke fikk SMS av kommunen da vi innførte vanningsrestriksjoner? Det kan skyldes at vi ikke har riktig informasjon om deg. Du kan lese mer om det her.

Tom brønn

Er du en av de som ikke har kommunalt vann og brønnen har blitt tom? Da kan du komme å fylle kanner på brannstasjonen. Brannvesenet fyller ikke vann i den tomme brønnen din, da mesteparten av dette vannet ofte forsvinner ut i grunnen rundt brønnen. Driver du med dyrehold kan brannvesenet, hvis de har kapasitet, fylle containere hjemme hos deg.

Har du tom brønn, ring å avtal direkte med brannsjef Sven Erik Sund på tlf. 911 77 297.

Spørsmål?

Har du spørsmål, ta kontakt med kommunen på telefon 62 96 80 00 eller postmottak@sor-odal.kommune.no

Ha en fortsatt god sommer J