Oppfordrer alle til å spare på vannet

I sommer hadde vi den verste tørken på Østlandet siden 1947, og dette preger oss fortsatt.

Vi oppfordrer derfor alle abonnenter til å redusere vannforbruk på alle områder man kan. Det kan gjøres gjennom å f.eks. korte ned tida i dusjen, ikke vaske bilen, ikke skyll unødig med vann, fyll oppvask- og vaskemaskiner fulle før de settes i gang, ikke la vannet renne til tannpuss osv.

Vi minner om at det fortsatt er skjerpede vanningsrestriksjoner for vannabonnenter i Sør-Odal kommune. Det innebærer at det er forbud mot all hagevanning med slange. Alle hageslanger skal til enhver tid være frakoblet utekran/tappepunkt. Det er ikke tillatt å fylle bassenger av forskjellige slag med slange. Vi oppfordrer til å unngå unødig vannbruk. Les mer om vanningsrestriksjonene her.

SMS fra kommunen

Var du en av dem som ikke fikk SMS av kommunen da vi innførte vanningsrestriksjoner? Det kan skyldes at vi ikke har riktig informasjon om deg. Du kan lese mer om det her.

Tom brønn

Er du en av de som ikke har kommunalt vann og brønnen har blitt tom? Da kan du komme å fylle kanner på brannstasjonen. Brannvesenet fyller ikke vann i den tomme brønnen din, da mesteparten av dette vannet ofte forsvinner ut i grunnen rundt brønnen. Driver du med dyrehold kan brannvesenet, hvis de har kapasitet, fylle containere hjemme hos deg.

Har du tom brønn, ring og avtal direkte med brannsjef Sven Erik Sund på tlf. 911 77 297.

Spørsmål?

Har du spørsmål, ta kontakt med kommunen på telefon 62 96 80 00 eller postmottak@sor-odal.kommune.no