Planprogram for kommuneplanens samfunnsdel 2018-2030

Kommunestyret i Sør-Odal kommune vedtok 12.4.2018, sak 014/18, planprogrammet for Kommuneplanens samfunnsdel 2018-2030.

Kommunen er etter plan- og bygningsloven pålagt å ha en samlet kommuneplan.

En samlet kommuneplan består av en samfunnsdel (en langsiktig del og av et 4 årig handlingsprogram med økonomiplan) og av en langsiktig arealdel.

For alle kommunale planer som kan påvirke samfunn og miljø skal det utarbeides et planprogram. Et planprogram er å betrakte som forarbeider til selve planarbeidet.

Hensikten med planprogrammet er å synliggjøre:

• Status innenfor de ulike områdene
  • Hva planen skal avklare - har kommunen noen alternative veivalg som kan vurderes?
  • Behovet for utredninger
  • Organisering av planarbeidet inkl. opplegg for medvirkning
  • Fremdriftsplanen for planarbeidet
Vedtatt planprogram finnes her.
Planprogrammet setter rammene for det pågående arbeidet med kommuneplanens samfunnsdel 2018-2030.
Foto: Elin Nordlien/Sør-Odal kommune