Hop til hovedinnhold Hopp til søk Hopp til bunntekst

Skogbrannfare i Sør-Odal

Varmt vær og lite nedbør gjør at Sør-Odal brann- og redningsvesen innfører totalforbud mot ild i skog og mark.

– Dette gjelder også godkjente bålplasser. Foreløpig vil det ikke være noen restriksjoner knyttet til grilling i egen hage, men vi oppfordrer folk om å være på vakt, sier brannsjef Sven Erik Sund.

Skytebanen er åpen, og det er ledelsen der som har ansvaret.

Følg med på nyhetene!

Det er meldt fint vær en god stund framover, så det utelukkes ikke at det kan komme ytterligere restriksjoner grunnet skogbrannfaren.

– Vi oppfordrer folk om å følge med på kommunens hjemmeside og nyhetssendinger. Det er også å anbefale å holde et øye med skogbrannindeksen, selv om den per i dag vurderer skogbrannfaren i nabokommunene for å være lavere enn det som er tilfelle i Sør-Odal.

– Og – som alltid: Vi vil heller ha én telefon for mye enn én for lite! Ring med en gang du kommer over antydninger til brann, så vil vi sjekke det ut, sier brannsjefen.

Ring 110!

Dette er andre gang i 2018 at det tas grep grunnet høy skogbrannfare. Forrige gang ble det gjort en rekke tiltak for å ha best mulig kontroll på situasjonen i kommunen, og da ble det også lagt ned forbud mot å gjøre opp ild også i egen hage.

Trenger du å kontakte brannvesenet, gjør du det på følgende måte:

  • Brannvesenet kan nås på telefon 110.
  • Brannsjef Sven Erik Sund har telefonnummer 62 96 58 63. Han kan kontaktes dersom innbyggere har spørsmål.

Skogbrannindeksen finner du for øvrig her!

_______________________________________________________________________________________________________________________

Bålbrenning og grilling er hyggelig både på tur og i egen hage. Her ser du hvor og når du kan grille og brenne bål, og hvilke forholdsregler du bør ta.

Campfires and barbecuing are pleasant out in the open and in your own garden. Here you can see how and when you can barbecue and light campfires, and which precautions you should take.

Dette må du vite før du tenner bål

Be aware of this before lighting a campfire

Das müssen Sie wissen, bevor Sie ein Feuer machen

Esto es lo que necesitas saber antes de encender una fogata

Co należy wiedzieć przed rozpaleniem ogniska?

Dit moet u weten voordat u vuur maakt

Taisyklės, kurias turite žinoti prieš kurdami laužą

Ce qu’il faut savoir avant de faire un feusor-odal.kommune.no benytter informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan fortsette å bruke sor-odal.kommune.no som vanlig hvis du godtar dette. Hvis du vil vite mer, kan du lese om vår bruk av informasjonskapsler.Lukk