Slik blir ledergruppen ved Glommasvingen skole

Rektor Linda Stranden og assisterende rektor Sverre Dølvik er allerede godt i gang. Nå er også tre av fire avdelingsledere ved Glommasvingen skole ansatt.

Det er Kristin Jahr (rektor ved Korsmo skole), Maren Vinju Lindahl (rektor ved Disenå skole) og Merethe Liland (assisterende rektor ved Sør-Odal ungdomsskole) som er internt rekruttert til de tre stillingene. I løpet av året blir også en fjerde avdelingslederstilling lyst ut offentlig – der det letes etter kandidater med relevant spesialkompetanse.

– Ansettelsene av Jahr, Lindahl og Liland er gjort sammen med HR-avdelingen i kommunen og organisasjonene. Vi har siden kommunestyrevedtaket i 2016 vært tydelige på at ingen skal miste jobben som følge av byggingen av Glommasvingen skole, og vi etterstreber å gi alle ansatte ved de seks skolene i Sør-Odal tilbud om en relevant stilling før sammenslåingen neste høst, sier Glommasvingen-rektor Linda Stranden.

Arbeidet med SFO og innplassering av ledere der, er ennå ikke påbegynt – men man håper at dette skal være på plass innen utgangen av oktober 2018.

Skal fullføre jobbene sine

Stranden mener det er nødvendig at ledergruppen for Glommasvingen skole kommer på plass så tidlig som mulig, slik at hele ledelsen kan være med på planleggingen av oppstarten.

– Med ansettelsene av Kristin, Maren og Merethe får vi ledere ved skolen med bred ledererfaring, høy kompetanse, samt mennesker som allerede har et forhold til ansatte, barn og foreldre. Jeg er opptatt av at ledergruppen skal utfylle hverandre og at vi ikke skal være like, og det føler jeg meg trygg på at vi har lykkes med her, sier Linda Stranden.

Arbeidsfordelingen for avdelingslederne er ennå ikke satt, men disse vil bli fordelt ut fra interesser, kompetanse og erfaringer.

– Samtidig er det viktig å understreke at avdelingslederne ikke skal ut av sitt nåværende virke før skoleåret 2018/2019 er omme. De skal fullføre jobbene sine ved Korsmo skole, Disenå skole og Sør-Odal ungdomsskole, men være delaktige i pågående og framtidige prosesser for Glommasvingen, sier hun.

Det menneskelige aspektet

Linda Stranden har nå fungert i stillingen som rektor ved Glommasvingen skole i litt over én måned, og tror den tidlige satsingen vil bære frukter når omorganiseringen av hele skolesystemet i Sør-Odal trer i kraft.

– Jeg kunne ha begynt fem dager før skolestart 2019/2020, men det hadde ikke blitt bra. Ved å være rektor i et helt år før skolen står ferdig, gir det meg rom til å fokusere på det menneskelige aspektet – samtidig som vi får identifisert kulturene og arbeidet med relasjonsbygging, sier Glommasvingen-rektoren.

Stranden er allerede i gang med å besøke de seks skolene i kommunen, og skal blant annet ha «speed-dates» med alle ansatte. I tillegg vil hun være synlig og tilstede på andre arenaer, som for eksempel i foreldre- og personalmøter.

– Sør-Odal kommune har gjort et godt valg ved å være så tidlig ute. Nå vet vi snart hvem hele ledergruppen består av, og da vet vi også hvilke muligheter som finnes og hva vi kan ta på oss, sier Stranden, som om ett år er ansvarlig for inntil 120 ansatte og en skole som kan rustes for 900 elever.

Sammen skal vi jobbe for å gi barn og unge i Sør-Odal et best mulig tilbud både faglig og sosialt, og jeg ser fram til videre arbeid med organiseringen av dette, sier hun.

Maren Vinju Lindahl (til venstre), Kristin Jahr, Linda Stranden, Merethe Liland og Sverre Dølvik utgjør ledergruppen ved Glommasvingen skole.