Hop til hovedinnhold Hopp til søk Hopp til bunntekst

Vær oppmerksom i skogen!

Brannsjef Sven Erik Sund oppfordrer jegere og andre friluftsfolk som skal ferdes i skogen til å ta i bruk godkjente bålplasser – og sørge for at bålene slokkes ordentlig.

– I går kveld var det full fyr i 3-4 mål skog på Mangsethøgda, og sannsynligheten er stor for at det var et bål som var årsaken, sier Sven Erik Sund, brannsjef ved Sør-Odal brann- og redningsvesen.

– Det brant helt i toppen av buskene og det virker som det fremdeles er tørt i skogen. Vi ønsker derfor å oppfordre alle som ferdes i skog og mark om å være forsiktige når de gjør opp bål, legger han til.

Under torsdagens brann fikk brannvesenet god hjelp av skogeier, noe Sund ønsker å framheve.

– Han kjørte en stor tank opp på kommunens tredje høyeste topp med skogsmaskinen sin, og det var helt nødvendig. Vi vil rette en stor takk til skogeier for bistanden, sier brannsjefen, som dessverre også kan informere om at gapahuken på Mangsethøgda brant helt ned som følge av skogbrannen.

  • Avisa Glåmdalen omtalte skogbrannen på sine nettsider i går. Saken kan du lese her.

sor-odal.kommune.no benytter informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan fortsette å bruke sor-odal.kommune.no som vanlig hvis du godtar dette. Hvis du vil vite mer, kan du lese om vår bruk av informasjonskapsler.Lukk