Hop til hovedinnhold Hopp til søk Hopp til bunntekst

Vanningsrestriksjonene oppheves

Selv om vanningsrestriksjonene nå oppheves, oppfordrer vi innbyggerne til fortsatt å være forsiktige med vannforbruket.

– Nivåene i råvannkildene våre er fortsatt under normalen for denne tiden av året, men væromslaget har ført til en svak stigning i sjøene. Vi har derfor besluttet å oppheve restriksjonene for bruk av hageslange, sier Ingeborg Hønsen Aasvangen, avdelingsleder for kommunalteknikk i Sør-Odal kommune.

– Samtidig håper vi at innbyggerne i Sør-Odal og Nes fremdeles tenker over sitt eget vannforbruk, og reduserer dette så godt det lar seg gjøre. Selv om restriksjonene oppheves, vil vi mane til forsiktighet, legger hun til.

Det kommunale vannverket ved Odals Verk, med Gjøralsjøen og Vallsjøen som kilder, leverer vann til over 13.000 innbyggere pluss industri i Sør-Odal og Nes kommuner. Nivået i vannkildene har aldri vært på et så lavt nivå som etter sommerens varme vær og tørke. Kommunen arbeider derfor med å se på alternative framtidige løsninger for å være rustet for utvidelse og utbygginger.

Sør-Odal kommune vil derfor gå i dialog med GIVAS om en mulig opsjon om utvidelse av Granli vannverk i forbindelse med den pågående planen GIVAS har for ombygging av vannverket.

Har du spørsmål om vanningsrestriksjonene eller prosessen videre, ta kontakt med oss på telefon 62 96 80 00 eller postmottak@sor-odal.kommune.no


sor-odal.kommune.no benytter informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan fortsette å bruke sor-odal.kommune.no som vanlig hvis du godtar dette. Hvis du vil vite mer, kan du lese om vår bruk av informasjonskapsler.Lukk