Vellykket TV-aksjon i Sør-Odal

Resultatet av årets bøsseinnsamling i Sør-Odal ble hele 160.272 kroner til UNICEF. Totalt innsamlet beløp for hele kommunen ble derfor 315.242 kroner, som utgjør 40,08 kroner per innbygger.

– Det er fantastisk flott å oppleve så mye positivitet, engasjement og giverglede. Tusen takk for innsatsen til alle bidragsytere, sier varaordfører og aksjonsleder i Sør-Odal, Heidi Hitland.

I forkant av selve bøsseaksjonen, ble dagen markert med et arrangement i Sør-Odal rådhus i regi av Kvinnenettverket. De voksne fikk høre Eldrid Kvame Midtun fortelle om sine opplevelser gjennom sitt arbeid for Flyktninghjelpen, og Mahnas Amiri fortalte om livet sitt som flyktning fra Afghanistan og takket for at hun har fått mulighet til utdanning og et nytt liv her.

I biblioteket ble det arrangert en annerledes skoledag for barna. Med svært enkle midler ble det forsøkt å gi barna en opplevelse av hvordan det er å gå på skole i en flyktningleir.