Konkrete forhandlinger mellom Nord-Odal kommune og Sør-Odal kommune om mulig etablering av en ny «Odals kommune»

Forhandlingsutvalgene for Kongsvinger, Nord-Odal og Sør-Odal kommune gjennomførte 11. mai et forberedende møte for å avklare hvorvidt det er ønskelig å gå videre med et felles «tre kommune» samarbeid.

I påfølgende styringsgruppemøte 12. mai vedtok styringsgruppen i Sør-Odal å avvikle dette «tre-kommune samarbeidet». Begrunnelsen ble gjort utfra en total vurdering av realismen i alternativet samt en vurdering av hva som vil være det beste for Sør-Odal kommunes befolkning i årene fremover.

I etterkant av dette møtet valgte Nord-Odal kommune og Sør-Odal kommune å gå videre i forhandlinger om etablering av en mulig «Odals kommune». I møte med forhandlingsutvalgene fra de respektive kommunene 18. mai ble det vedtatt at kommunene konkret skal jobbe videre med utvikling av en felles plattform.

Det er berammet nytt møte for forhandlinger 25. mai. Møtet vil finne sted i på Milepælen i Nord-Odal.

Vedlegg: Brev om avvikling av «tre-kommune samarbeidet».