Informasjon om økt foreldrebetaling i SFO

Ny gebyrforskrift for 2016

Forskriften iverksettes fra 01.01. 2016.

Tjeneste Skole

Pris 2015

Prisøkn. %

Prisøkn.kr

Pris 2016

Skolefritidsordning, hel plass

Skolefritidsordning, halv plass

Skolefritidsordning dagplass

Kostpenger hel plass

Kostpenger halv plass

Kostpenger dagplass

3,0

Søskenmoderasjon fastsettes til 30%.

Skoleskyss – skoleåret 2015-2016

Rutiner for søknad om skoleskyss

Søknadsskjemaene ligger elektronisk på kommunens hjemmesider (på samme måte som for barnehage og SFO).

I skjemaet krysser man av for skyssgrunnlag:

• Avstand

- lenke til skjema for skyss ved delt omsorg

• Skyss for funksjonshemmede/sykdom
  • Særlig farlig/vanskelig skolevei – husk å begrunne søknaden

Frist for søknad om skoleskyss – 15.2.2015

Skoleskyss for 1.klasse.

I henhold til kommunestyrevedtak 13.12.2011, ble det kommunale skysstilbudet til alle 1.klassinger fjernet. For 1.klasse gjelder nå opplæringslovens bestemmelser om skyssgrense 2 kilometer .

Kommunalt skyssreglement

(Vedtatt i Oppvekst- og kulturutvalget 21.01.2015)

Skyssreglement for skoleåret 2015- 2016

Lovgrunnlag:

I Lov om grunnskolen og den videregående opplæringa – Opplæringsloven kapittel 7

§7-1 heter det: ”Elevar i 2-10. årstrinn som bur meir enn fire kilometer får skolen har rett til gratis skyss. For elevar i 1. årstrinn er skyssgrensa to kilometer. Elevar som har særleg farleg eller vanskeleg skoleveg har tett til gratis skyss utan omsyn til veglengda”.

Utdrag fra Rundskriv 3 – 2009 fra Utdanningsdirektoratet Kapittel 12:

”Elevar som ferdast i trafikken vil alltid vere utsett for ein viss fare. Dette er likevel ikkje nok til å få gratis skyss ettersom det må vere tale om ein ”særleg risiko”. Dette inneber at faren ved å ferdast på denne vegen må vere utanom det vanlege for at vegen skal kunne karakteriserast som ”særleg farleg eller vanskeleg” skoleveg for den einskilde elev.

Ingen vegstrekninger med unntak av E-16 i Sør-Odal er definert som særlig farlig eller vanskelig. Derfor vil søknader om skoleskyss bli behandlet individuelt etter følgende kriterier:

• Barnets alder og modenhet
  • Lengde på skoleveien
  • Trafikkmengde
  • Fartsgrense og fartsnivå
  • Ulykkesfrekvens
  • Veibredde og veiskulder
  • Tilrettelegging for fotgjengere
  • Veiforhold om vinteren

Linker til aktuelle informasjonsskriv:

Informasjon til foreldre med elever som låner iPad

Retningslinjer for søknad om permisjon fra pliktig opplæring

Meldingsboka erstattes - sms-system for meldinger til og fra skolen

Når skolefravær bekymrer oss - hva gjør vi?

Foreldrepulsen:

Sør-Odal kommune har inngått avtale om levering av Foreldrepulsen på kommunens hjemmeside. Foreldrepulsen er ferdig tilrettelagte artikler, rettet mot foresatte i grunnskolen. Kjøreplanen lages av faggrupper i samarbeid med skoler. Det kommer nye artikler hver uke. Nedenfor finner du den nyeste artikkelen øverst, og du kan også finne tidligere artikler i arkivet lenger ned. Håper du som foresatt vil dra nytte av disse artiklene fremover.