Om oss

Sør-Odal ungdomsskole er felles for hele kommunen, og den er en del av Korsmo-tunet på Skarnes. Ungdomsskolen består av mange bygninger og det er til dels store avstander mellom dem. Det har vært noe restaurering de siste årene, senest i 2012 da alle vinduene i det vi kaller realskolebygget ble byttet. I tillegg til undervisningsarealer i egne bygg benyttes den gamle tannklinikken som arealer for mediatek. Høsten 2019 skal de stå en ny, felles barne-og ungdomsskole klar. Se Fremtidens skole sin hjemmeside (http://www.fremtidensskoleisorodal.no/).

Med sentralisert ungdomsskoleløsning blir det mange skysselever, men avstandene innen kommunen er forholdsvis beskjedne. Ungdomsskolen ligger strategisk plassert midt i sentrum av Skarnes like ved E16. Den er en del av et skoletun som også inneholder barneskole, idrettshall og lengst oppe videregående skole. Det er mange forskjellige bygninger fra ulike tidsepoker også i ungdomsskolen.

"Realskolebygningen" er hovedhuset fra 1960-årene.
Huset inneholder både klasserom, spesialrom og
lærerværelser og er bygd sammen med gymnastikksal,
svømmehall, medierom og administrasjonstilbygg.

Høsten 09

"Osten", bygningen som sees i bakgrunnen på bildet. Huset ble bygget i 1970, men bygningen ble pusset opp både innvendig og utvendig og sto ferdig i mars 1999. Huset inneholder nå klasserom og datarom, og er også lydisolert mot E16.

Formingsbygningen, som sees i bakgrunnen, ble bygget
i 1936. Bygningen var opprinnelig en arbeidsskole for gutter og ble tatt i bruk som framhaldsskole i 1952. I 1972 ble den innredet til formings- og skolekjøkkensundervisning da kommunen innførte ungdomsskole.

Huset brukes i dag i fagene Mat og Helse og
Kunst og Håndverk. Elevrådet har også sitt kontor her.

Høsten 09

"Arstun" er hvite huset i bakgrunnen og er det siste tilbygget til skolen. Dette ble satt opp i 2005. Huset
ligger i en vinkel ved idrettshallen, og ligger derfor et
stykke bort fra hoveddelen av bygningsmassen.

Høsten 09

Gamle Korsmo skole ved E16 stod ferdig 6. desember 1923. Den hadde 4 klasserom, sløydsal, gymnastikksal,
samt rom for skolekjøkken og bolig for lærer og
vaktmester. Denne skolen ble brukt helt fram til 1976.
Huset ble kalt Skolenes hus, men er nå omdøpt til
Ungdommens Hus. Huset ble fullstending renovert
i 2007 og brukes i dag ikke av ungdomsskolen.

Ungdommens hus rommer foruten Ungdomskafeen og
Galleri U rom for musikklinja ved Skarnes videregående
skole og Kulturskolen i Nord- og Sør-Odal. Altså et
riktig kulturelt sambrukshus for ungdom i alle aldre.