Hop til hovedinnhold Hopp til søk Hopp til bunntekst

Arbeidene i Sykehusvegen starter denne uken

Denne uken vil arbeidene med utskifting av vann- og avløpsledninger i Sykehusvegen/Lehmannsveg begynne.

Sør-Odal kommune arbeidet med rehabilitering av Sykehusvegen i vår, og nå skal man i gang med neste trinn.

Arbeidene vil starte med opparbeidelse av riggplass i Lehmannsveg, og fortsetter med opparbeidelse av fortausarealet (grusdekke) i Sykehusvegen. Det vil også bli laget gangsti for gående over området bak gamlesykehuset over til Lehmannsveg. Etter disse forberedende arbeidene, vil det bli startet på VA-grøften i Sykehusvegen. Trafikken blir da skiltet over til Lehmannsveg via tverrforbindelsen. Grøftearbeidene i Sykehusvegen er planlagt ferdig i år.

Veien blir oppgradert slik at søppelbiler og snøbrøytere skal komme fram, og veggrøfter blir opparbeidet for å ivareta kvaliteten på vegen samt at de skal gi plass for snø om vinteren.

Vi håper at det er mulig å få lagt ett lag asfalt på vegen før 17. mai neste år, men dette er væravhengig.

Fordi hovedvannledningen skal skiftes, må også alle boliger få vann midlertidig gjennom ledning lagt oppå bakken. Primært er det ønskelig at ledningen blir koblet på hagekran, men man vil finne andre tilkoblingsmuligheter dersom dette ikke er gjennomførbart. Entreprenørens rørlegger vil ta kontakt med huseier for å finne riktig løsning.

Videre framdrift i prosjektet og arbeider i Lehmannsveg vil etter planen foregå i løpet av 2019. Da vil omkjøring bli via Sykehusvegen.

Endelig asfaltering av veger vil etter planen bli utført våren 2020.

Arbeidene som pågår er i henhold til reguleringsplan Skarnes sentrum vest del 2, og utføres fordi VA-ledningene er i kritisk dårlig forfatning.

Hele oppgraderingen innebærer blant annet renovering av vann- og avløpsnettet, oppgradering av vegene og montering av ny gatebelysning. I Sykehusvegen vil det også bli opparbeidet fortau.

Har du spørsmål om arbeidet, vennligst ta kontakt med Per Ivar Johnsrud på e-post Per.Ivar.Johnsrud@sor-odal.kommune.no eller tlf. 62 96 80 59.

 

Bildet (se linken nedenfor) viser anleggsområdet i Sykehusvegen og Lehmannsveg med tverrforbindelse. Vegene vil, når de er ferdige, blir stengt med bom ved skillet Lehmannsveg og Sykehusvegen og ved bilverkstedet i Lehmanns veg.

 

 Kart over områdetsor-odal.kommune.no benytter informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan fortsette å bruke sor-odal.kommune.no som vanlig hvis du godtar dette. Hvis du vil vite mer, kan du lese om vår bruk av informasjonskapsler.Lukk