Høring: Utbygging av bredbånd i Sør-Odal kommune

Sør-Odal kommune planlegger å søke om Nkom-midler for utbygging av mer bredbånd i kommunen. Nå kan du si din mening om de planlagte områdene. Høringsfristen er 15. februar 2019.

I 2018 fikk Sør-Odal kommune fylkeskommunal støtte til tre utbyggingsprosjekter i kommunen (Oppstad, Åkroken og Odals verk), og nå planlegger vi å søke om midler for 2019.

– Høyhastighetsbredbånd til alle innbyggere i kommunen trekkes fram i den nylig rullerte kommuneplanens samfunnsdel, og det skal vi følge opp. Det gjør vi blant annet gjennom årlige søknader om støtte, utlysning av anbudskonkurranser og avsetting av over åtte millioner kroner til bredbånd i det fireårige handlingsprogrammet til kommunen, sier rådmann Frank Hauge.

Ordningen Nasjonal stønad til breibåndsutbygging forvaltes av Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom). I tillegg gir Hedmark fylkeskommune støtte til kommunenes bredbåndsarbeid. Det er et krav i disse ordningene at informasjon om planlagte, geografiske søknadsområder i kommunen legges ut på høring, slik at alle interesserte parter kan få komme med sine innspill.

I 2019 planlegger kommunen å søke om støtte for utbygging i inntil fem områder i kommunen, der det ikke allerede er planlagt kommersiell eller kommunal utbygging, eller finnes høyhastighetsbredbånd, i dag.

Høringen gjelder for disse områdene:

• Finnholt
  • Strøm/Slomarka
  • Solbakken
  • Skarnesbråten/Sander
  • Galterud/Sander

Områdene som nå legges ut på høring kan du se på det vedlagte kartet. Dette er grovskisser, så plassering av boliger innenfor og utenfor områdene må ikke tolkes som absolutte.

Innbyggere, bedrifter, lag og foreninger og andre interesserte parter inviteres til å gi innspill til disse områdene før kommunen sender søknader til Nkom og Hedmark fylkeskommune. Dokumentasjon av antall husstander i områdene som mangler tilbud og interessentlister kan øke sjansen for tildeling av offentlig støtte. Interessenter i områder utenfor kartet oppfordres også til å svare på høringen.

Innspill merkes med saksnummer 19/168 og sendes:

Du kan også avgi din høringsuttalelse her!

Høringsfristen er 15. februar 2019.

Sør-Odal kommune er avhengig av god dokumentasjon på forholdene i kommunen, og vi ber derfor innbyggerne om å bidra til en best mulig søknad. Les mer her!

For spørsmål om bredbåndsutbyggingen i Sør-Odal kommune, ta kontakt med:

For mer informasjon om NKOM og bredbåndsordningen, trykk her!