Hop til hovedinnhold Hopp til søk Hopp til bunntekst

Ny runde med bredbåndskartlegging

Innbyggernes dokumentasjon har allerede bidratt til å få realisert flere utbyggingsprosjekter. Nå trenger vi hjelp til 2019-søknadene.

Sør-Odal kommune skal søke om Nkom-midler til utbygging av høyhastighetsbredbånd også i 2019, etter å ha blitt tildelt støtte til fire prosjekter (Slåstadsæter, Oppstad, Åkroken og Odals verk) de to siste årene. Du kan nå bidra i arbeidet ved å dokumentere hastigheten din.

Kommunen har også tidligere år hatt spørreundersøkelser ute på internett, der vi har bedt innbyggerne om å måle bredbåndshastigheten sin og oppgi denne. Alle disse svarene blir lagt ved søknaden, men for å stå best mulig rustet i søknadene ønsker kommunen å skaffe til veie ytterligere dokumentasjon.

Erfaringer tilsier at beste tilgjengelige internettilgang på hver enkelt adresse er mye dårligere enn hva de teoretiske kartene fra leverandørene tilsier.

Det er svært viktig at kommunens søknad til Nkom er grundigst mulig dokumentert, og derfor ber kommunen innbyggere og bedrifter i spesielt disse delene av Sør-Odal om å bidra:

  • Finnholt
  • Strøm/Slomarka
  • Solbakken
  • Skarnesbråten/Sander
  • Galterud/Sander

Kart over områdene finner du i kunngjøringen av høringen for Nkom-søknadene (klikk her)!

Du kan også titte på kartet her!

Innbyggere i andre deler av kommunen kan også dokumentere sin bredbåndshastighet.

Appen «Nettfart» er også godt egnet til å måle bredbåndshastigheter. Den kan du laste ned til alle mobiltelefoner.

Vi ber om at innbyggerne tar skjermdumper av målingene sine gjort i «Nettfart» og sender disse til john.kristian.strand@sor-odal.kommune.no. Skriv adressen der målingen ble foretatt i emnefeltet til e-posten.

På forhånd, takk for hjelpen!

Slik ser Nettfart-appen ut:


sor-odal.kommune.no benytter informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan fortsette å bruke sor-odal.kommune.no som vanlig hvis du godtar dette. Hvis du vil vite mer, kan du lese om vår bruk av informasjonskapsler.Lukk