Hop til hovedinnhold Hopp til søk Hopp til bunntekst

Samlet inn over 150.000 kroner i bøssene

Aksjonslederen i Sør-Odal roser de om lag 120 bøssebærerne som samlet inn over 150.000 kroner ved å gå fra dør til dør søndag ettermiddag.

Heidi Hitland, varaordfører og leder for TV-aksjonen i Sør-Odal, synes det er flott at så mange frivillige stilte opp – og ble ekstra glad for å høre om mottakelsen bøssebærerne hadde fått.

– Vi fikk mange tilbakemeldinger på at bøssebærerne var blitt godt mottatt, og at noen til og med hadde fått en takk for at de ringte på. Dette viser at giverviljen i Sør-Odal er stor, og gjør jobben de frivillige legger ned ekstra givende, sier Hitland.

Skapte liv og røre i sentrum

Foreløpig er det samlet inn om lag 300.000 kroner i Sør-Odal kommune, fordelt blant annet på over 150.000 kroner i bøssene, 10.000 kroner fra kommunen og betydelige bidrag fra en rekke næringsaktører.

En av virksomhetene som gjorde en ekstra innsats for TV-aksjonen i år, er Barber Blix i Skarnes sentrum. Hun åpnet opp frisør- og barbersalongen sin i seks timer, og rakk på den tiden å klippe 15 personer. I tillegg til å tilby søndagsklipp, hadde innehaver Erna Blix også rigget til bålpanna utenfor bedriften – og bød både på vafler og kaffe. Totalt, medregnet både klipp og donasjoner i bøssen, samlet Barber Blix inn 7.375 kroner.

– Erna skapte liv og røre i sentrum og gjorde en fantastisk innsats. Barber Blix var den eneste som gjorde noe litt annerledes i år, og det er det gledelig å se at sørodølingene verdsatte, sier Heidi Hitland.

Du kan fremdeles gi!

TV-aksjonen 2018 går til Kirkens Bymisjon for å skape et varmere og mer inkluderende samfunn. Selv om den offisielle innsamlingsaksjonen med bøssebæring var søndag 21. oktober, er det fremdeles mulig å støtte aksjonen helt fram til årsskiftet.

Dersom du beklageligvis var en av få på Skarnes og i grendene som ikke fikk besøk av en bøssebærer i går, oppfordrer aksjonslederen i Sør-Odal deg til å ta kontakt – slik at man kan forsikre seg om at alle får muligheten til å gi ved neste korsvei.

Fakta om TV-aksjonen

  • TV-aksjonen er verdens største innsamlingsaksjon målt i antall frivillige og innsamlede kroner fordelt på befolkning
  • 7.000 frivillige over hele landet organiserer innsamlingen gjennom 600 kommune- og bydelskomiteer
  • 100.000 bøssebærere banker på 2,3 millioner dører
  • TV-aksjonen har vært arrangert hvert år siden 1974 og har gitt livsviktig hjelp til millioner av mennesker
  • Et eget innsamlingsråd, oppnevnt av NRKs styre, mottar og vurderer søknadene fra de som ønsker å bli tildelt NRKs TV-aksjon. Kringkastingssjefen, NRKs øverste leder, tar den endelige beslutningen om hvem som tildeles TV-aksjonen. Innsamlingsrådet har også en viktig oppgave med å påse hvordan pengene brukes. Les mer om utvelgelsesprosessen her
  • TV-aksjonen koordineres av et sekretariat, som ansettes av årets utvalgte organisasjon. Sammen med de øvrige ansatte og TV-aksjonens fylkesapparat bygges årets TV-aksjon
  • Her finner du mer informasjon TV-aksjonen

Erna Blix (til venstre), innehaver av Barber Blix, samlet inn 7.375 kroner gjennom å holde søndagsåpent. Heidi Hitland, varaordfører og leder for TV-aksjonen i Sør-Odal, setter stor pris på engasjementet.

sor-odal.kommune.no benytter informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan fortsette å bruke sor-odal.kommune.no som vanlig hvis du godtar dette. Hvis du vil vite mer, kan du lese om vår bruk av informasjonskapsler.Lukk