Slik blir den nye møteplassen

Arbeidet med en ny møteplass i Skarnes sentrum er nå i gang.

Plassen mellom Odal Sparebank, Potten og Ukkestad, som fram til nå i sin helhet er blitt brukt som parkeringsplass, skal bli et samlingspunkt i kommunesenteret. Tomta har vært regulert til torg i over 30 år, og nå er første spadetak unnagjort med tanke på å ha benker og et eget juletre på plass til julegatene åpner i slutten av november.

Midler til en møteplass på Skarnes ble vedtatt under budsjettbehandlingen i fjor, og er omprioritert fra et miljøgateprosjekt.

Det vil de neste ukene være noe aktivitet i området, og vi ber derfor om at innbyggerne er varsomme dersom man må oppholde seg i nærheten av møteplassen. Pendlere bes også om å benytte den store parkeringsplassen ved Sentrumsgården – på rådhussiden av jernbanen.

Den nye møteplassen vil blant annet bestå av minst seks benker, blomsterurner og lekeapparater (som blir satt opp når snøen er borte). I vinter foreligger det planer om å bruke stedet der lekeapparatet er tenkt å stå til å lage en snøhaug som barn kan leke og ake i. Tegningen nedenfor (som du kan laste ned) beskriver hvordan den midlertidige plassen er tenkt.

Det vil også bli plass til om lag ti parkeringsplasser, inkludert handikapparkering, samt sykkelparkering.

Møteplassen vil bli midlertidig, selv om alle innkjøp vil kunne gjenbrukes når hele området på sikt vil bli omgjort til møtested. Dette henger sammen med at det vil bli gravearbeider i Bruvegen som følge av byggingen av ny jernbaneundergang, og da må store deler av dekket på nytt graves opp.

Ny møteplass